Elektromagnetisk fontene på Telemuseet

Publisert: 16.03.10

– innholdet kan være utdatert

Kunstneren og koreografen Amanda Steggell har programmert vannstrålene og lysene i Electromagnetic Fountain til å danse til den skiftende elektromagnetiske strålingen i museet.

Fontenen er utstyrt med en detektor som er følsom for radiobølger. Den elektromagnetiske aktiviteten den avdekker styrer elektriske vannpumper, ventiler og farget lys. Publikum deltar selv i fontenens koreografi ved å passere den med elektronisk utstyr eller ved bevisst å aktivisere mobilene sine i nærheten av fontenens antenne.

Mobilselskapenes basestasjoner, de ansattes sambandsutstyr og overvåkingskameraer påvirker også fontenens luner. Begeret til fontenen er en pensjonert parabolantenne, tidligere brukt ved analog TV-overføring fra Tryvannstårnet.

Les mer på Telemuseets hjemmeside.

Relevante artikler

Styrking av medlemmene økonomi er en prioritet. Vil endre hvordan lønna reguleres i mellomoppgjørene
Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.