– Elektrifiseringen står fast

Publisert: 21.10.14

– innholdet kan være utdatert

En var tidlig i våres at en samlet opposisjon på Stortinget presset regjeringen til godta elektrifisering av hele Utsira-høyden med kraft fra land, skriver NRK.

EL & IT Forbundet og NTL deltok i opposisjonen og laget en felles uttalelse om saken.

Industri Energi har fått laget en rapport laget av Cicero senter for klimaforskning og Pöyry. Rapporten konkluderer med at elektrifiseringen kan gi beskjedne virkninger for klimaet, dersom effektene i de europeiske kraftmarkedene tas med.

Til NRK 2/Politisk kvarter tirsdag morgen sa Zero-nestleder Kari Elisabeth Kaski at rapporten ikke har noen nye argumenter, men at den kun er en pinlig omkamp for Industri Energi.

Kaski er dermed enig med Terje Lien Aasland om at rapporten ikke endrer stortingsflertallets holdning.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.