EL og IT Forbundet boikotter Wizz Air

- innholdet kan være utdatertFoto illustrasjon: Colourbox

Forbundet vil ikke bruke det ungarske flyselskapet til reiser i regi av forbundet. 

– Wizz Air representerer et arbeidsliv som vi ikke skal ha i Norge. De førsøker å skaffe seg konkurransefordeler på bekostning av de ansattes vilkår og det vil vi bidra til at de mislykkes med. sier leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen. 

Denne høsten har det ungarske selskapet Wizz Air startet flygninger på flere av de meste trafikkerte rutene i Norge. De lokker norske forbrukere med billettpriser på dumpingnivå, og deres inntog på det norske markedet var ledsaget av at selskapet nekter å inngå tariffavtaler med norske fagforeninger. Konsernsjefen i Wizz Air har uttalt at selskapet er «uten fagforeninger».

European Cockpit Association (ECA) har plassert selskapet i sin «Hall of shame» grunnet behandlingen av ansatte, og i Aftenposten forteller tidligere og nåværende ansatte om hvordan selskapet slår ned på forsøk på dannelse av fagforeninger og ansatte som sier ifra om dårlige arbeidsforhold mister jobbene sine.

Med over 40.000 medlemmer i elektro, energi og IT-sektoren har EL og IT Forbundet i et normalår høyt aktivitetsnivå og mange av aktivitetene innebærer reising for tillitsvalgte og ansatte. Forbundsstyret EL og IT Forbundet har vedtatt at ingen av reisene skal gjøres med Wizz Air. 

– Vårt vedtak betyr at vi ikke vil bestille flyreiser med Wizz Air for noen reiser i forbundets regi, samtidig som vi oppfordrer våre medlemmer og andre til å ikke benytte selskapet, sier Andersen.