EL og IT Forbundet boikotter Wizz Air

Publisert: 03.12.20
(Endret: 07.03.22)

Foto illustrasjon: Colourbox

Forbundet vil ikke bruke det ungarske flyselskapet til reiser i regi av forbundet. 

– Wizz Air representerer et arbeidsliv som vi ikke skal ha i Norge. De førsøker å skaffe seg konkurransefordeler på bekostning av de ansattes vilkår og det vil vi bidra til at de mislykkes med. sier leder i EL og IT Forbundet, Jan Olav Andersen. 

Denne høsten har det ungarske selskapet Wizz Air startet flygninger på flere av de meste trafikkerte rutene i Norge. De lokker norske forbrukere med billettpriser på dumpingnivå, og deres inntog på det norske markedet var ledsaget av at selskapet nekter å inngå tariffavtaler med norske fagforeninger. Konsernsjefen i Wizz Air har uttalt at selskapet er «uten fagforeninger».

European Cockpit Association (ECA) har plassert selskapet i sin «Hall of shame» grunnet behandlingen av ansatte, og i Aftenposten forteller tidligere og nåværende ansatte om hvordan selskapet slår ned på forsøk på dannelse av fagforeninger og ansatte som sier ifra om dårlige arbeidsforhold mister jobbene sine.

Med over 40.000 medlemmer i elektro, energi og IT-sektoren har EL og IT Forbundet i et normalår høyt aktivitetsnivå og mange av aktivitetene innebærer reising for tillitsvalgte og ansatte. Forbundsstyret EL og IT Forbundet har vedtatt at ingen av reisene skal gjøres med Wizz Air. 

– Vårt vedtak betyr at vi ikke vil bestille flyreiser med Wizz Air for noen reiser i forbundets regi, samtidig som vi oppfordrer våre medlemmer og andre til å ikke benytte selskapet, sier Andersen. 

Relevante artikler

EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.
Livesending fra dagskonferanse med temaet «Pensjonsordningene – fra Folketrygden til tjenestepensjoner og AFP».
EL og IT Forbundet ønsker et totalforbud mot bemanningsbransjen, men forslagene som regjeringen har sendt på høring er allikevel et stort og positivt skritt i riktig retning.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.