Ekspertutvalg skal se på kraftsystemet

Publisert: 04.06.10

– innholdet kan være utdatert

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen har fått en rapport fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)som viser at de høye strømprisene i deler av Norden i vinter skyldtes streng kulde og lite nedbør, samt at store deler av svensk kjernekraftproduksjon har vært ute av drift, melder olje- og energidepartementets nettside.

Bedre kraftsystem

Rapporten viser at det er behov for å forbedre utnyttelsen av dagens kraftsystem slik at pressede situasjoner, som dem i vinter, blir håndtert med minst mulige uheldige virkninger.

Ekspertutvalg

Statsråd Riis-Johansen vil til bunns i saken om hva som har forårsaket de uakseptable pristoppene som var i vinter og hva som kan gjøres for å forhindre tilsvarende situasjoner. Riis-Johansen skal derfor nedsette et uavhengig ekspertutvalg som skal følge opp NVEs konklusjoner og komme med forslag til videre tiltak.

Ekspertutvalget skal se på driftskoordineringen i kraftsystemet, budgivningen på kraftbørsen og i regulerkraftmarkedet, og økt forbrukerfleksibilitet.

Les mer på NVEs nettside, hvor også rapporten ligger.

Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
The Electricians’ and IT Workers’ Union has submitted demands on several fronts.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.