E-postaksjon for bedre arbeidsvilkår

Publisert: 30.04.13

– innholdet kan være utdatert

Dette er den verste arbeidsulykken i Bangladesh noen gang, og kommer bare noen måneder etter at mer enn hundre klesarbeidere døde i to fabrikkbranner.

Får ikke organisere seg

Arbeiderne får minimumslønn på 38 dollar per måned, og mindre enn én prosent er fagorganisert. Arbeidslovgivningen i Bangladesh gjør det umulig for arbeiderne å fagorganisere seg og slåss for trygge arbeidsplasser, forbedrede arbeidsforhold og bedre lønn.

Den globale fagorganisasjonen IndustriALL Global Union krever at myndighetene i Bangladesh umiddelbart garanterer organisasjonsfrihet og sørger for å forbedre bygnings- og brannsikkerhet og heve minimumslønna for mer enn 3 millioner klesarbeidere i landet.

Bli med på Labourstarts e-postaksjon, og støtt kravene overfor statsministeren og arbeidsministeren.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.