Døde etter fall i heissjakt

Publisert: 20.10.11

– innholdet kan være utdatert

Mannen hadde falt ned i en heissjakt og helsepersonell som ble tilkalt konstanterte at han var død.

Politi og Arbeidstilsynet etterforsker ulykken som kan ha skjedd i løpet av natten eller onsdag kveld.

Den omkomne er en polsk mann i 40-årene, opplyser operasjonsleder Svein Sørensen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

– Omstendighetene rundt fallet er så langt ikke kjent. Etter det vi vet var det ingen som var vitne til det som skjedde, sier Sørensen.

Arbeidet ved riggen stanset

Den omkomne arbeideren hadde arbeidet ved Westcon siden 2007 og hadde familie i Vindafjord. Kommunen har satt i beredskap sitt kriseteam for å ta vare på de pårørende etter ulykken.

Arbeidet på Scarabeo 8 ble stanset da ulykken skjedde. De ansatte ved Westcon ble informert om det som skjedde på et intermøte klokken tolv.

– Dette er en forferdelig trist hendelse. Våre tanker går til de nærmeste pårørende og arbeidskollegene ved verftet, sier administrerende direktør Øystein Matre ved Westcon til NRK.

Vil ikke spekulere i årsak

Helge Larsen, som er distriktssekretær i Fellesforbundet i Haugesund, ønsker ikke å koble ulykken i dag til det som er kommet fram omkring arbeidsforholdene ved bedriften.

NRKs Brennpunkt tok for seg arbeidsforholdene ved bedriften i sin dokumentar “Verdifulle menn” i september. Les mer om dokumentaren her.

– Vi kan ikke begynne å spekulere på årsaken til denne tragiske hendelsen. Vi må vel egentlig bare vente og se hva myndigheteness organer finner ut. Politiet og Arbeidstilsynet får jobbe med saken og finne ut hva som er årsaken til det som har skjedd, sier han til NRK.

Les hele saken om ulykken på nrk.no.

Relevante artikler

Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.