Diskutere lønnspraksis hos bemanningsbyråer

Publisert: 23.02.15
(Endret: 07.03.22)

– innholdet kan være utdatert

Lørdag hadde Klassekampen en stor artikkel om manglende garantilønn hos bemanningsbyråer.

Avisen hadde snakket med elektriker Roger Roskvist i bemanningsbyråer NLI Vcon, som ikke gir lønn til ansatte mellom oppdrag. Roskvist er klubbleder, og klubben og selskapets ledelse er uenige i tolking av ansettelsesforhold. Klubben mener alle ansatte skal være garantert lønn selv utenom oppdragstid, bedriften mener nei.

Lenke til artikkel del 1

Lenke til artikkel del 2

Forbundet skal møte Norsk Teknologi

Forhandlingsleder Jan Olav Andersen i EL & IT Forbundet mener dette både er i strid med tariffavtalen og med arbeidsmiljøloven. Andersen skal i møte med NHO-foreningen Norsk Teknologi for å diskutere saken.

– Vi vil ta de nødvendige skritt for å stanse dette, sier forhandlingsleder Andersen til Klassekampen.

Kværner krever garantilønn

I dagens Klassekampen fortelles det at verftselskapet Kværner tar avstand fra praksisen om å droppe lønn mellom oppdrag. Kværner krever at bemanningsbyråer har garantilønn for sine ansatte.

Kommunikasjonssjef Torbjørn Andersen i Kværner sier til Klassekampen at det er ønskelig med en felles norm for bruk av innleie i leverandørindustrien og at det etableres en bransjestandard.

Klassekampen artikkel del 3

Les også en sak på elogit.no

Relevante artikler

EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.
Livesending fra dagskonferanse med temaet «Pensjonsordningene – fra Folketrygden til tjenestepensjoner og AFP».
EL og IT Forbundet ønsker et totalforbud mot bemanningsbransjen, men forslagene som regjeringen har sendt på høring er allikevel et stort og positivt skritt i riktig retning.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.