Demonstranter skutt i Malawi

Publisert: 10.08.11

– innholdet kan være utdatert

Labourstart oppfordrer til å bruke noen sekunder til å lese saken og kreve at Malawis president og regjering respekterer faglige rettigheter og andre menneskerettigheter.

20. juli gikk fagbevegelsen – Malawi Confederation of Trade Unions (MCTU) – og andre organisasjoner ut i gatene for rettferdige krav om at regjeringen måtte gjøre noe med den forverrede økonomien, de forverrede internasjonale relasjonene og undertrykkende lover som begrenser folks frihet.

Landsomfattende demonstrasjoner endte i to dagers opptøyer etter at regjeringens sikkerhetsstyrker brutalt slo ned på demonstrasjonene og drepte 19 mennesker pluss såret langt flere.

En rekke nye lovendringer i tillegg til den voldelige undertrykkingen av fredelige protestaksjoner betyr uakseptable brudd på internasjonale rettigheter og konvensjoner. På tross av politiets brutale angrep har fagbevegelsen og de andre organisasjonene gått videre og krever at president Mutharika skal svare på kravene innen 16. august.

Delta i e-postaksjonen her.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.