DEFS 40 år

Publisert: 05.02.13

– innholdet kan være utdatert

Jubileet ble markert med en konferanse. Konferansen ble lagt til Madrid, hovedstaden i Spania, ett av landene med høyes ledighet i Europa. Slagordet for konferansen som samler de faglige ledene fra hele Europa, er: Feire fortiden, men fokus på framtiden.

Om DEFS

Etableringen av DEFS i 1973 fjernet faglige skiller mellom fagbevegelsen i EFTA og EF-land, men fjernet også et skille mellom kristne fagforeninger og de andre mer ideologisk orienterte. Norsk LO, under ledelse av Tor Aspengren, spilte en ikke ubetydelig rolle. I dag er DEFS et alleuropeisk organisasjon som dekker alle faglige organisasjoner i de europeiske land.

EU og den sosiale dimensjon

Historisk har DEFS hele tiden vært EU-vennlig. DEFS har støttet det indre marked fordi det skulle ha en sosial dimensjon. DEFS har støttet samtlige traktatendringer siden Maastricht i 1994, inkludert grunnlovstraktaten som ble nedstemt i Frankrike og Nederland.

Men, ved den siste, fiskalpakten, sa DEFS nei. Lederen i en av de spanske landsorganisasjonene, UGT, sa det slik: – EU/Europa er nå en trussel, før var det et håp for spanjoler.

Les mer på lo.no.

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.