De leker jo butikk

Publisert: 28.06.11

– innholdet kan være utdatert

Det ble et konglomerat av selskaper ut av Oslo sporveier, da den nye modellen ble innført for fem år siden. Nå ønsker byråd for samferdsel i Oslo, Jøran Kallmyr (Frp), å dele opp driften ytterligere. Torsdag fikk styret i driftsselskapet KTP AS ordre om å utrede utskilling av selve infrastrukturen i et eget eierselskap. Oppdelingen skal være gjennomført før året er omme.

– Idiotmodell

– Idioti, mener Rune Aasen. Fagforeningen har jobbet med å få reversert oppdelingen fra 2006. Nå går det videre motsatt vei.

– Erfaringen med denne modellen er at det blir dyrt, dårlig og går på akkord med sikkerheten, kommenterer Aasen til Fagbladet.

I løpet av tiden med mange selskaper og bestiller- og utførermodell, har hovedstaden pådratt seg et stadig større etterslep på vedlikehold. Store deler av trikk og t-banenettet beskrives som pill råttent. På mer enn 20 strekninger kjører trikkene i redusert fart, ned mot 15 kilometer i timen, på grunn av dårlige skinner.

Aasen mener det skyldes bestiller- og utførermodellen.

Les mer på frifagbevegelse.no.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.