Datalagrings-direktivet avvist av EU-domstolen

Publisert: 08.04.14

– innholdet kan være utdatert

EU-domstolen slår blant annet fast at direktivet tillater lagring av store mengder data om enkeltpersoner, dårlig kontroll og lang lagring av informasjonen, som årsaker til at domstolen finner direktivet i strid med grunnleggende rettigheter.

Forbundet argumenterte mot innføring av direktivet under høringen i 2010. Trusselen mot personvernet var da og er fortsatt et viktig argument mot innføring av direktivet.

– Direktivet innebærer en overvåking av landets innbyggere som ikke er en rettsstat verdig. Derfor der det viktig at vi holder igjen når grunnleggende rettigheter trues av teknologiske muligheter, sier Felix.

– Dagens digitaliserte samfunn lagres det enorme mengder med personlige opplysninger og informasjon. Dette setter personvernet under press, noe utviklingen de siste årene tydelig viser.

Direktivet må trekkes

EL & IT Forbundet var sterkt imot innføringen av Datalagringsdirektivet i sitt høringssvar om saken i 2010. Dette standpunkter er ikke endret.

– Som en konsekvens av dommen, mener EL & IT Forbundet at regjeringen må trekker tilbake Norges godkjenning av direktivet, oppfordrer Felix.

 

Her er høringssvaret fra EL & IT Forbundet om DLD fra 2010.

Her kan du lese en lengre sak på Aftenposten.no om EU-domstolens avgjørelse.

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.