Daglig kamp for faglige rettigheter

Publisert: 26.02.14

– innholdet kan være utdatert

Norsk Folkehjelp er blant de få utenlandske organisasjoner som arbeider i Honduras, et arbeid som startet i 1985.

Denne uka er seks sentralt tillitsvalgte fra EL & IT Forbundet på besøk i den mellomamerikanske republikken for å møte Norsk Folkehjelps samarbeidspartnere.

Mange sterke inntrykk

Inntrykkene har vært mange og sterke for ambassadørene fra EL & IT Forbundet under besøket.

  • De har besøkt jordløse bønder som kjemper for retten til land, alt mens tungt væpnede sikkerhetsstyrker og soldater vokter de store jordeiernes interesser. 
  • De har møtt kvinner i tekstilindustrien som står opp mot mektige multinasjonale selskap og som opplever tøff kamp for tariffavtaler og lønns- og arbeidsvilkår de kan leve av
  • De har møtt karibiske urfolk som har mistet landområder og som trues av en voksende turistindustri og narkotikakarteller som etablerer seg langs kysten.
Følg med på blogger og facebook

Inntrykkene fra besøket deles med tillitsvalgte og medlemmer over hele landet via egne blogger som det er mulig å følge via hjemmesiden til EL & IT Forbundet. Bloggen til Siv Aina er godt oppdatert.

Ellers er ambassadørene flinke til å legge ut tekst og bilder på sine facebooksider.

Historiene og opplevelsene skal deles

Når ambassadørene er tilbake i Norge, skal klubber, fagforeninger og distrikter over hele landet få besøk, slik at prosjektet blir kjent.

Les mer på siden til fagbladet Nettverk/Frifagbevegelse.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet fordømmer de brutale angrepene på sivile, både i Palestina og Israel.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.