Dagen for et anstendig arbeidsliv

Publisert: 07.10.15
(Endret: 07.03.22)

– innholdet kan være utdatert

Det er ulike fagforeninger som står bak arrangementer og demonstrasjoner for å markere holdninger til selskapers forhold til inntjening, lave lønninger, arbeidsmiljø og faglige rettigheter.

I Brussel er det en stor demonstrasjon som arrangeres av Global Union Federation IndustriALL.

Generalsekretær Sharan Burrow i den internasjonale faglige samorganisasjon (ITUC) påpeker at nok en gang høres stemmene fra arbeidsfolk over hele verden på World Day of Decent Work.

– Årets fokus er bedrifters grådighet kontra arbeidsforhold og en anstendig lønn. Vi må endre utbyttesystemet som gjør at arbeidere ikke får sin del av innsatsen, men at deres arbeid fyller opp kontoene til multinasjonale selskaper. Ofte er dette ren utnyttelse og en form for moderne slaveri. Denne dagen gjør at vi kan protestere og vise vår vilje til å lage en bedre verden for arbeidere, deres familier og for framtidige generasjoner, sier ITUCs generalsekretær Sharan Burrow.

Lenke til Sharan Burrows opprop.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.
Livesending fra dagskonferanse med temaet «Pensjonsordningene – fra Folketrygden til tjenestepensjoner og AFP».
EL og IT Forbundet ønsker et totalforbud mot bemanningsbransjen, men forslagene som regjeringen har sendt på høring er allikevel et stort og positivt skritt i riktig retning.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.