Dagen for anstendig arbeid

Publisert: 18.09.14

– innholdet kan være utdatert

Panelet består av:

Zahir Belounis, fransk-algerisk tidligere fotballspiller som spilte for en Qatarsk klubb. Se intervju med Bolounis.

Audrey Gaughran, leder Amnesty Internationals avdeling for globale problemer på organisasjonens hovedkontor i London. 

Ambet Yuson, generalsekretær i Bygnings- og trearbeiderinternasjonalen (BWI), en hovedsammenslutning av fagforeninger med 12 millioner medlemmer i 135 land. BWI har kampanjen “Red Card for FIFA”, som kritiserer måten FIFA håndterer Qatars behandling av gjestearbeiderne.

Representant fra FIFA

Konferansen er en del av LOs internasjonale kampanje om gjestearbeidere.

Verdensdagen

Verdensdagen for retten til et anstendig arbeid (markert første gang i 2008) understreker behovet for å synliggjøre betydningen av at alle arbeidstakere jobber under akseptable forhold.

Over 100 nasjoner deltar i år i markeringen av den globale aksjonsdagen for å kreve sterkere statlige tiltak for å snu den økonomiske krisen i mange land, skape nye arbeidsplasser for unge mennesker, sikre anstendige arbeidsvilkår og full respekt for arbeidstakernes rettigheter.

Anstendig arbeidsliv forutsetter fire prinsipper: grunnleggende arbeidstakerrettigheter, jobbskaping, trygdesystem og sosial dialog.

Les mer om verdensdagen her.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.