Colombiansk fagforeningsleder drept

Publisert: 23.01.12

– innholdet kan være utdatert

Både den drepte fagforeningsleren og kona var aktive i en lokal organisasjon som engasjerte seg i menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter og miljøspørsmål.

Bare fire dager før han ble drept hadde Redondo vært en engasjert taler på møte i en, melder Energiarbeiderinternasjonalen (ICEM).  Paret etterlater seg 5 mindreårige barn.

Krever etterforskning

Generalsekretær Manfred Warda i ICEM var tilfeldig i Colombia da drapene skjedde. Warda krever at myndighetene ikke skyr noen anstrengelser for å bringe de skyldige for retten.

Verstinglandet Colombia

Colombia har i årevis tronet øverst på statistikken over verdens farligste land for fagforeningsfolk. Bare i 2011 ble det rapport om 49 drap på fagforeningsfolk, 20 drapsforsøk og 11 angrep der fagforeningsfolk ble mer eller mindre alvorlig skadet.

Frifagbevegelse har mer om saken og til rapporten om tillitsvalgtes arbeidsforhold.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet og Hemit HF er enige om opprettelse av tariffavtale og hovedoppgjøret 2022.
Natt til 15. juni ble det enighet i meklingen om lønns- og arbeidsbetingelsene til EL og IT Forbundets medlemmer i selskapet OneCo Networks.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.