Brudd i lønnsoppgjøret for ansatte i staten

Publisert: 29.04.18

– innholdet kan være utdatert

Statsoppgjøret gikk til mekling. Den begynte 2. mai og fristen for enighet er 23. mai kl 24:00. 

Pressemelding fra LO Stat 29.04.2018

– Vi sto så langt fra hverandre at det ikke var noen annen løsning enn å kaste kortene, sier Egil André Aas, LO Stats forhandlingsleder.

Forhandlingene har pågått siden 5. april uten enighet. Natt til søndag var bruddet et faktum. YS, Unio og LO Stat har sammen brutt forhandlingene. 

Tilbudet ble aldri bra nok. Blant annet på fordeling og likelønn.

– Mange ansatte i staten har opplevd reallønnsnedgang de siste årene. Staten har ikke vist vilje til å kompensere dette, det er skuffende, sier Egil André Aas.

– Staten legger videre opp til et løp hvor det blir nærmest umulig å rette opp skjevheter i lønn mellom menn og kvinner. Dette er ikke god likestillingspolitikk, poengterer Egil André Aas.

Områdevarsel

LO Stat sendte onsdag 9.mai et såklat områdevarsel til Kommunal- og moderniseringsdepartementet, i forbindelse med meklingen i staten. Det viser at ca. 4000 LO-medlemmer vil bli tatt ut i streik den 24. mai hvis ikke meklingen fører fram. Les mer her.

Les mer: LO Stat er klar for mekling og forberedt på streik

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.