Brudd i forhandlingene!

Publisert: 25.03.21

I dag ble det brudd i forhandlingene mellom LO og NHO i mellomoppgjøret, og det er varslet avtale- og plassoppsigelse for 179 002 arbeidstakere. 

– Vi har visst helt fra starten at partene sto langt fra hverandre, og under forhandlingene var det ikke mulig å skape noe bevegelse. Derfor var det ikke annet alternativ enn å gå til brudd, forteller Jan Olav Andersen, forbundsleder for EL og IT Forbundet, kort tid etter at bruddet var et faktum.

Bruddet kom neppe som en overraskelse. I tiden før forhandlingen startet var NHO tydelig på at man måtte forvente en reallønnsnedgang. LO på sin side var krystallklar på at dette ikke var ett reelt alternativ. 

– Mellomoppgjøret er viktig for å gjøre noe med ulikheten som koronapandemien har bidratt til og synliggjort. Det innebærer å sikre våre medlemmers kjøpekraft gjennom et solid generelt tillegg og et godt lavlønnstillegg. Dette holder vi fast ved når vi går inn i meklingen, forklarer Andersen.

Meklingen går fra 9. til 10. april.

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.