Britiske arbeidstakere på nulltimers kontrakter

Publisert: 01.11.13

– innholdet kan være utdatert

Én million arbeidstakere, hvorav 22 prosent i privat sektor, ble spurt om type arbeidskontrakter de har. På bakgrunn av svarene har det britiske Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) beregnet antall arbeidstakere som har kontrakter basert på null timer, melder Eurologgen.

Diskutert metode

Ed Miliband, leder av Labour Party (sosialdemokratene) hadde nylig møte med engelske forbundsledere for å se på hvordan de sammen kan få gjort noe med nulltimers kontraktene.

Regjeringen vil ha fleksibilitet

Regjeringen mener slike kontrakter er avgjørende for at England skal ha en fleksibel arbeidsstyrke i konkurransen med resten av verden.

Likevel har regjeringen bedt liberaldemokraten John Vincent «Vince» Cable om å utrede omfanget og se på konsekvensene av nulltimers kontrakter.

Resultatene legges fram i begynnelsen av 2014.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet og Hemit HF er enige om opprettelse av tariffavtale og hovedoppgjøret 2022.
Natt til 15. juni ble det enighet i meklingen om lønns- og arbeidsbetingelsene til EL og IT Forbundets medlemmer i selskapet OneCo Networks.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.