Bjurstrøm godtar ikke EU-dom

Publisert: 18.09.12

– innholdet kan være utdatert

Det er arbeidsminister Hanne Bjurstrøm meget tydelig om i dagens utgave av Klassekampen.

Det har irritert både regjeringen og fagbevegelsen at EU har blandet seg inn i Norges  innføring av regler som sikrer lønns- og arbeidsvilkår for alle som utfører oppdrag for det offentlige. Slike regler sørger for et anstendig arbeidsliv og hindrer sosial dumping.

– Dette er en så viktig sak for oss at om ESA griper inn bøyer vi ikke av. Selv med en mot oss må vi se hvilket handlingsrom vi har, sier Bjurstrøm til Klassekampen.

Bjurstrøm mener EØS-avtalen må brukes, men også at  handlingsrommet skal brukes. EØS-avtalen er mer dynamisk enn det som er inntrykket.

Ifølge arbeidsministeren er det flere ting innen arbeidslivsområdet som Norden er alene om. Norge, og de andre nordiske landene, presses stadig på arbeidsrettigheter og velferdsgoder.

– EU i krise forsterker dette presset, sier Bjurstrøm.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.