Bidrar til Norges dokumentarv

Publisert: 09.02.12

– innholdet kan være utdatert

– At deler av samlingene våre, og industriarbeiderhistorien fra Telemark, nå er vurdert så viktig at de skrives inn i vår nasjonale dokumentarv, er en stor anerkjennelse av både oss og historien vi forvalter, sier direktør ved NIA, Jan-Anders Dam-Nielsen.

Arbeiderhistorien som nasjonal skatt

Han mener det bidrar til å sette Telemark, Rjukan og industriarbeiderhistorien på kartet både som en nasjonal skatt, og som en del av den store verdenshistorien UNESCO ønsker å ta vare på gjennom sitt Memory of the World-program.

Les om nominasjonen og arvestatusen

Les nominasjonen av svarteboka” til Hydro, med oversikt over arbeidere som ble svartelistet fra arbeid i selskapet”, og revolusjonsfanen til Oscar Løvaas her.

Les mer om Norges dokumentarv her.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.