Besøker palestinsk fagbevegelse

Publisert: 30.09.10

– innholdet kan være utdatert

Delegasjonen har blant annet hatt diverse møter med ledelsen i den palenstinske fagbegevelsen (PFGTU). I forbindelse med møtene har LOs nestleder Gerd Kristiansen og generalsekretær i Palestine General Federation of Trade Union (PGFTU), Shaer Saad, underskrevet en ny femårig samarbeidsavtale mellom LO og PGFTU.

Mangeårig samarbeid

LO har samarbeidet med den palestinske fagorganisasjonen, Palestine General Federation of Trade Union (PGFTU) siden 1996. De har ca 376.000 medlemmer, men stor arbeidsledighet har ført til manglende kontingentinnbetaling. Selv om Israels okkupasjon fører til store vanskeligheter og hindrer et normalt liv, er det også positive ting som skjer i det palestinske samfunnet. For første gang på mange år er det økonomisk vekst på Vestbredden, særlig i området rundt Ramallah.

Les mer om samarbeidet på LOs nettside.

Avtalens mål

Avtalens målsetting er å styrke PGFTUs organisasjon og prioriterer medlemsrekruttering, ungdomsarbeid og likestilling.

Delegasjonen har ellers møtt ordføreren i Nablus og gjennomført flere bedriftsbesøk. Delegasjonen har også besøkt en flyktningleir og et kvinnelig cooperativ, samt Ramallah.

Les mer om besøket på Frifagbevegelse.

 

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.