Ber pensjonsfondet selge i Mexico

Publisert: 19.03.10

– innholdet kan være utdatert

Brevet er fra Fellesforbundet, Norsk Arbeidsmandsforbund, Industri Energi, ICEM (den internasjonale kjemiarbeiderføderasjonen) og IMF (den internasjonale metallarbeiderføderasjon.

Bryter faglige rettigheter

Avsenderne av brevet påpeker at konsernet Grupo Mexico, som er ett av verdens største gruvekonsern, har gjort seg skyldig i grove og systematiske brudd på faglige rettigheter, særlig overfor det meksikanske gruvearbeiderforbundet SNTMMSRM, skriver magasinett.org.

Miljøsynder

Organisasjonene viser også til studier om at konsernet har en skremmende historie når det gjelder miljøbelastende produksjon.

Støtte fra EL & IT

EL & IT Forbundet støtter oppfordringen til Statens pensjonsfond utland fra norsk og internasjonal fagbevegelse.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.