Ber om jobbtiltak

Publisert: 10.10.11

– innholdet kan være utdatert

I en felles uttalelse fra lederne av ILO, IMF, OECD, Verdensbanken og WTO, har hun bedt om at jobb-generende tiltak gis topp pioritet i realøkonomien.
 
– G20 koordinerte tiltak for å stabilisere det globale finansielle systemet i 2008, men dette har ikke blitt fulgt opp i realøkonomien. Flere og flere arbeidsplasser blir borte, og verden er igjen på randen av en alvorlig krise som forårsaker enda mer motgang for vanlige folk. G20-samarbeidet har et stort behov for å takle stigende arbeidsledighet og å regulere banker og finanssektoren effektivt, sier IFS sin generalsekretær Sharan Burrow.

IFS ber om reformer

Den internasjonale fagbevegelsen insisterer på at Cannes-toppmøtet blir enige om vidtrekkende globale økonomiske reformer, og retningslinjer for vekst i stedet for kutt. Et viktig krav er innføring av en skatt på finansielle transaksjoner som skal finansiere realøkonomien, og redusere negative finansielle spekulasjoner.
 
– Foretningsverden de store finansaktørene prøver og styrke grepet ytterligere og trapper opp sin kampanje for lavere lønn, mindre beskyttelse for arbeidere og ennå lavere bedriftsbeskatning. Motstanden mot kvelertaket i den økonomiske politikken øker, og det offentlige sinnet over den enorme makten og privilegiene de har vil vokse sterkere og sterkere dersom G20 unnlater å handle, sa Burrow.

Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
The Electricians’ and IT Workers’ Union has submitted demands on several fronts.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.