Ber om jobbtiltak

- innholdet kan være utdatert

I en felles uttalelse fra lederne av ILO, IMF, OECD, Verdensbanken og WTO, har hun bedt om at jobb-generende tiltak gis topp pioritet i realøkonomien.
 
– G20 koordinerte tiltak for å stabilisere det globale finansielle systemet i 2008, men dette har ikke blitt fulgt opp i realøkonomien. Flere og flere arbeidsplasser blir borte, og verden er igjen på randen av en alvorlig krise som forårsaker enda mer motgang for vanlige folk. G20-samarbeidet har et stort behov for å takle stigende arbeidsledighet og å regulere banker og finanssektoren effektivt, sier IFS sin generalsekretær Sharan Burrow.

IFS ber om reformer


Den internasjonale fagbevegelsen insisterer på at Cannes-toppmøtet blir enige om vidtrekkende globale økonomiske reformer, og retningslinjer for vekst i stedet for kutt. Et viktig krav er innføring av en skatt på finansielle transaksjoner som skal finansiere realøkonomien, og redusere negative finansielle spekulasjoner.
 
– Foretningsverden de store finansaktørene prøver og styrke grepet ytterligere og trapper opp sin kampanje for lavere lønn, mindre beskyttelse for arbeidere og ennå lavere bedriftsbeskatning. Motstanden mot kvelertaket i den økonomiske politikken øker, og det offentlige sinnet over den enorme makten og privilegiene de har vil vokse sterkere og sterkere dersom G20 unnlater å handle, sa Burrow.