Bekymret for fastlands-industrien

Publisert: 29.11.12

– innholdet kan være utdatert

I dag presenterer NHO Næringslivets Økonomibarometer. Undersøkelsen viser at oljeindustrien går så det suser. Undersøkelsen bekymrer i tillegg mange når det gjelder investeringstallene for eksportindustrien utenfor oljesektoren. I 4. kvartal er tallene på nivå med de verste kvartalene under finanskrisen, skriver NRK.no.

Europa-forklaring

Terje Aasland, leder av Stortingets næringskomité og tidligere tillitsvalgt i EL & IT Forbundet, mener situasjonen i Europa er årsaken til at mange venter med investeringer. Han påpeker at regjeringen har gjort en rekke tiltak for å oppmuntre til å sette pengene sine i fastlandsindustrien.

Rammer og skatt

Avdelingsdirektør Dag Aarnes i NHO mener rammebetingelsene er problemet.

Stortingsrepresentant Svein Flåtten (H) mener norsk næringsliv og norsk økonomi er for avhengig av olje og gass som største eksportvarer. Flåttens medisin er skatteletter, satsing på forskning og utdanning og styrking av samferdselssektoren.

– Endringer i skattesystemet er Høyres svar på alt. Det satses allerede enormt på både forskning og utdanning i Norge. Vi har stabile rammebetingelser og trygg styring. Det er dette næringslivet etterspør, sier Aasland til NRK.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet fordømmer de brutale angrepene på sivile, både i Palestina og Israel.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.