Bastante angrep på faglige rettigheter

Publisert: 22.11.11

– innholdet kan være utdatert

Faglige rettigheter er dermed under et økende press i ly av den stadig mer fortvilte økonomiske krisen som rammer de fleste land i Europa. Til tross for høytidelige ord om å verne om arbeidstakerrettigheter både fra ILOs side og G20 toppmøtet i Cannes, går den faktiske utvikling motsatt veg i de enkelte EU-land.

Argumentene, som slettes ikke er nye, om økt fleksibilitet har økt i styrke i takt med de økende økonomiske problemer. I noen land er det foreløpig som småplukk å regne mens i andre land er det en totalrenovering av hele arbeidsmiljølovene som finner sted. Dette truer både systemene for forhandlinger mellom parten og trepartssamarbeidet.

Oversikten gjelder endringer i selve lovverket og har ikke tatt med konsekvensen av de drastiske kutt som gjøre i offentlige budsjetter og som bidrar til å gjøre situasjonen enda vanskeligere. Situasjonene er blitt så ille at den er i ferd med å bryte internasjonale forpliktelser som de fleste land har inngått både i forhold til ILOs konvensjoner så vel som Europarådets menneskeretts charter.

Les mer fra LOs Brusselkontor på www.lo.no.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet er tilstede med egen stand på Eliaden på Lillestrøm 28-30 mai.
Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.