Barn skal få voksne til å spare strøm

Publisert: 24.05.12

– innholdet kan være utdatert

Elever og lærere fra Drammen, Lier, Øvre Eiker, Nedre Eiker og Røyken møtes på Vennergidagen 31. mai i Drammen bypark. Regnmakernes Vennergidag gjennomføres i år for niende gang.

– Regnmakere har mye kunnskap om energi, og de bruker den smart. En Regnmaker leter høyt og lavt etter unødvendig energibruk, og de gjør alle triks de kan for å få de voksne til å forandre seg, sier Anine Smith fra Regnmakerne.

Regnmakernes Vennergidag skal bygge kunnskap om energi og klima. Hvert år gjennomføres Vennergidagen i ulike byer og med ulike skoler involvert

Drammen trenger Regnmakere

I tiden fram til Vennergidagen skal barn i Drammensområdet få mulighet til å lære om energi og klima på skolen. På selve dagen blir barna engasjert ved å delta, konkurrere og løse oppgaver med tydelig kobling til disse temaene. Dagen skal være lærerik, morsom og gi elevene en opplevelse de kan huske lenge. Målet er å øke elevenes kunnskap om og interesse for energi- og klimaspørsmål.

– Drammen trenger Regnmakere, barn som bryr seg om byen og som tør å si ifra hvis byen bruker mer strøm enn nødvendig. Kanskje kan Drammens Regnmakerne være forbilde for andre byer i Norge, sier Anine.

Skal spare strøm i Drammen

En gruppe med fire Regnmakerreportere skal i tiden før 31. mai kartlegge strøm som skal spares i Drammen.  En audition for å finne Regnmakerreportere ble avholdt 19. april på Union scene i Drammen. Regnmakerreporterne skal også være reportere på TV-sendingen fra Vennergidagen.

Minister invitert til å delta

Stian Barsnes Simonsen skal være konferansier for showet under Vennergidagen og flere kjente artister skal stå for underholdningen. Showet sendes på NRK Super.  Både Drammens ordfører og olje- og energiministeren er invitert til å delta på Vennergidagen sammen med nesten 6000 Regnmakere.

Regnmakernes Vennergidag er en del av undervisningsopplegget Regnmakerskolen. Regnmakerskolen er utarbeidet av Enova i samarbeid med Naturfagsenteret.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.