Arbeidstakere SMS-varsler

Publisert: 17.07.13

– innholdet kan være utdatert

Siden mai har arbeidere på fabrikkene i Indonesia og Vietnam fått tilbud om å sende sine klager som tekstmeldinger til ledelsen. I løpet av tre måneder fikk Adidas inn flere hundre meldinger. Ordningen er utvidet og omfatter 25 000 arbeidere.

Ifølge kommunikasjonssjef Siliva Raccagni ved Adidas‘ hovedkontor i Tyskland er dette en ny måte å kommunisere med ansatte på. Ordningen forteller også noe om informasjonsbehov og hvilke type meldinger ledelsen bør gå ut med, skriver nrk.no.

En dråpe i havet

Carin Leffler i Framtiden i våre hender (FIVH) er ikke like overbevist. FIVH driver den norske delen av nettverket Clean Clothes Campaign. Hun forteller at stadig flere selskaper tar i bruk såkalte hotlines for ansatte.

– Det er bare en liten dråpe i havet, i et arbeidsmiljø fullt av utfordringer for arbeiderne – også hos Adidas’ underleverandører, sier Leffler til NRK.

Penger nok

Leffler mener at slike ordninger aldri kan erstatte systematisk arbeid for å bedre arbeidsforholdene, sikre faglige rettigheter, retten til organisering og et godt og aktivt arbeid med fagforeninger. Hun påpeker også at Adidas har store ressurser som kan brukes til å ivareta ansatte i leverandørindustrien.

Avtale i Indonesia

I Indonesia har Adidas og andre internasjonale selskaper undertegnet «The Indonesia protocol», som ifølge Carin Leffler er en veldig bra avtale for å bedre arbeidsforholdene.

Om Adidas

Adidas er verdens største produsent av fotballsko og fotballprodukter, og er FIFAs offisielle partner under fotball-VM i Brasil neste år.

Det betyr at selskapet har mange øyne rettet mot seg og mange selskaper i sportsbransjen blir stadig kritisert for å produsere billig i asiatiske land.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.