Arbeidernes rettigheter truet i Hellas

Publisert: 09.02.12

– innholdet kan være utdatert

IMF og EU presser på for at arbeidstakerrettigheter i privat sektor skal bli dårligere. Økt fleksibilitet for lønnsfastsettelse, inkludert reduksjoner i minstelønn, lovendringer for å lettere kunne gjøre slike reduksjoner og andre former for innblanding i den frie forhandlingsretten.

– Dette er fullstendig uakseptabelt for IFS, sier Sharan Burrow, IFS generalsekretær.

– Legitim sosial dialog og internasjonalt anerkjente arbeidstakerrettigheter har blitt kastet til side. Dette er langt fra en sikring av sysselsettingen og kommer til å gi Hellas mange år mer økonomiske probelmer ledsaget av en økning i arbeidsledigheten, og utrygghet på arbeidsplassene.

I et brev sendt til IMF, ILO og de greske myndighetene, ber IFS organisasjonene og regjeringen om å slutte og tvinge gjennom reformer. De må heller gå i en konstruktiv dialog for å komme til enighet om hvordan en oppgang for Hellas bør skje.

– De internasjonale institusjonene og den greske regjeringen ødelegger en sosial dialog, kollektive avtaler og sikkerhetfor jobb og inntekt, sier Sharan Burrow. – De ødelegger fundamentet for demokratiet. IFS står sammen med arbeidere i Hellas og overalt hvor arbeidernes rettigheter er under angrep.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet fordømmer de brutale angrepene på sivile, både i Palestina og Israel.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.