Alarmaksjon mot sosial dumping

Publisert: 15.10.13

– innholdet kan være utdatert

Det er Litauen som skal ha formannskapet i EU det kommende halve året. Arbeidsministrene i EPSCO (EUs komité for sysselsetting, sosialpolitikk, helse og forbrukersaker) skal i dag diskutere om det litauiske formannskapet skal få mandat til å forhandle om direktivet.

Det opprinnelige målet med direktivet var å hindre misbruk, svindel og utnyttelse (sosial dumping) av arbeidere som krysser landegrenser for å jobbe.

Land som motarbeider

Dessverre er det lite eller ingenting igjen av det opprinnelige formålet. Tsjekkia, Estland, Ungarn, Latvia, Polen, Romania, Slovenia, Slovakia og Storbritannia har gått sammen om en fullstendig endring av europeisk lov for å tilpasse teksten til egne behov. Landene har lykkes med å fremme et forslag som fører til mer sosial dumping, ikke mindre.

Flere bransjer markerer

For den europeiske bygg- og trearbeiderføderasjonen (EBTU/EFBWW) er lovforslaget fullstendig uakseptabelt,  og derfor stiller føderasjonen opp på en markering sammen med representanter fra andre sektorer; metall, transport, landbruk, service-  og tjeneste og offentlig sektor.

EBTU/EFBWWs nettside mot sosial dumping.

 

Relevante artikler

Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.