Vi støtter SAS-pilotene

05.07.22
Etter flere utsettelser var bruddet i SAS-meklingen et faktum. – Uforståelig dobbeltspill fra SAS-ledelsen, mener EL og IT Forbundet

– SAS-ledelsen har brukt korona-pandemien, passasjerene sine, og dårlige tider for å skjule sitt grove dobbeltspill overfor sine ansatte. Nå er spillet avslørt, men i stedet for å komme de ansatte i møte, og ta ansvar for situasjonen, fortsetter de med å skylde på alle andre. Det er uakseptabelt, og derfor gir vi vår uforbeholdende støtte til pilotene i denne streiken, sier Jan Olav Andersen, forbundsleder for EL og IT Forbundet.

Under pandemien gikk konsernet gjennom store kutt og runder med oppsigelser. SAS-ledelsen avtalte med fagforeningene at de oppsagte ansatte skulle få jobbene tilbake når flytrafikken tok seg opp.
I stedet for å holde det de lovet startet SAS bemanningsselskaper, inngikk helt nye tariffavtaler med nye fagforeninger, og nektet å gi de ansatte jobbene sine tilbake. De oppsagte ansatte fikk beskjed om å søke på jobber i bemanningsselskapene SAS hadde etablert.

– SAS-ledelsen kan fortsette å peke på andre, men ansvaret for denne streiken ligger helt og holdent hos dem. Kravene til pilotene handler i hovedsak om at SAS holder det de lover. Hvordan ledelsen kan ha problemer med det er helt uforståelig, sier Andersen

SAS-pilotene vil:

  • hjelpe SAS gjennom krisen ved å tilby besparelser på en av de allerede billigste tariffavtalene for piloter i Europa
  • at SAS følger inngåtte avtaler og ansetter de 450 pilotene som fortsatt ikke har fått jobben tilbake
  • ha garanti for at vi får beholde jobbene våre og at de ikke flyttes til underselskaper og bemanningsbyråer i nye kreative selskapsstrukturer
  • at SAS slutter å rasere den skandinaviske arbeidslivsmodellen, med fare for stor smitteeffekt til andre bransjer i Skandinavia.

– De ansatte har strukket seg langt, har inngått kompromiss etter kompromiss og vist en reel forhandlingsvilje. Derfor er det absurd å se SAS-ledelsen stille seg foran TV-kameraene og beskylde pilotene for å ikke være samarbeidsvillige. Nå synes jeg ledelsen skal ta seg sammen, komme sine ansatte i møte, og holde det de har lovet, sier han.

Relevante artikler

Vi har satt oss som mål å organisere mange flere innenfor IT-bransjen. Derfor søker vi nå etter en engasjert og dedikert person til stillingen som rådgiver IT.
Telenor velger å kvitte seg med over 100 ansatte, inkludert hele kundesentret på Rørvik nord i Trøndelag. EL og IT Forbundet reagerer på begrunnelsen som selskapet gir for oppsigelsene.
Kontoret er stengt fra 22. mars til 2. april.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.