Velgernes tydelige rop om ny politisk retning må bli hørt

(Foto: Stortinget)
Valgresultatet viser tydelig at velgerne ønsker seg en ny politisk retning etter åtte år med borgerlig styre. Landets nye statsminister må nå legge til rette for en flertallsregjering på venstresiden.  
– Jeg er glad for at åtte år med borgerlig styre i Norge nå er over. Beskjeden fra velgerne er knalltydelig på at det nå er tid for en ny politisk retning. En retning som reduserer forskjellene mellom folk, legger bedre til rette for kutt i klimagassutslippene, og skaper trygge bærekraftige jobber i Norge, sier Jan Olav Andersen, EL og IT Forbundets leder.

– En ny politisk retning sikres best ved en flertallregjering utgått fra venstresiden i norsk politikk – og det hviler nå et særlig ansvar på landets nye statsminister, Jonas Gahr Støre, om å legge til rette for dette.

Valgresultatet tilsier at SV, Sp og Arbeiderpartiet nå kan danne flertall alene. Andersen mener derimot at også Rødt og MDG bør inkluderes i forhandlingene, som skal danne grunnlag for den politiske styringen av Norge framover.

– Gjennom hele valgkampen har venstresiden stått sammen om at de vil skifte ut dagens regjering, og sette en ny politisk kurs for Norge. Derfor mener jeg at Rødt og MDGs velgere bør bli hørt i diskusjonene om hva denne retningen skal være.  Det tror jeg også venstresiden er tjent med lang sikt, sier han.

– Jeg oppfordrer Støre til å invitere alle partiene inn til reelle forhandlinger, og alle partiene på venstresiden til å legge sine ultimatumer til siden.