Støtter finske telearbeidere

Publisert: 27.11.15
(Endret: 25.01.22)

– innholdet kan være utdatert

I april i år meldte underleverandører Teleperformance at det ikke aksepterte lovlig valgte tillitsvalgte for funksjonærer.

Fagforbundet Pro, tilsluttet UNI, har forsøkt å løse tvistesak i samarbeid med arbeidsgiverorganisasjonen Palta. Partene har ikke lykkes å komme til enighet med Teleperformane, som er en sentral underleverandør til TeliaSonera.

TeliaSonera er Nordens største teleselskap.

– Det er et svært alvorlig brudd på avtaleverk og faglige rettigheter at en underleverandør til Nordens største teleselskap ikke aksepterer en  tariffavtalene inngått av arbeidsgiverorganisasjonen Palta og arbeidstakerorganisasjonen Pro, sier Karri Lybeck i Pro.

EL & IT Forbundet støtter de ansattes krav og oppfordrer underleverandøren Teleperformance om å følge tariffavtalens bestemmelser.

Relevante artikler

– Utredningsarbeidet må starte så fort som mulig, utrykte EL og IT Forbundet når de i dag møtte statssekretæren i kommunal og distriktsdepartementet.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.