Støtter de streikene i private omsorgsbedrifter

Publisert: 19.01.21
(Endret: 07.03.22)

Denne forskjellsbehandlingen kan rett og slett ikke få lov til å fortsette, sier Jan Olav Andersen, forbundsleder for EL og IT Forbundet
Streiken i private omsorgsbedrifter har pågått siden 9. januar etter at Fagforbundet og FO brøt meklingen med NHO. Meklingen omfattet ansatte innenfor blant annet rusfeltet, barnevern og psykisk helse.
Bruddet var et faktum i år, men selve konflikten har sitt utspring i et løft NHO foretok i 2019.
På det tidspunktet ble lønnen til sykepleierne løftet og harmonisert med det offentlige, slik at de skulle tjene like mye i begge sektorer.
Resten av de høyskole- og universitetsutdannede i samme område ble derimot holdt utenfor. De ble stående tilbake med en lønn som stadig fortsetter å sakke etter sine kollegaer i offentlig sektor, og nå også innenfor samme virksomheter.

– Dette er en praktisk som ikke kan få fotfeste. Innenfor samme avtaleområde må ansatte kunne forvente at de blir behandlet likt, alt annet bryter med grunnprinsippet i det norske arbeidslivet, sier han.

Les mer: Streik i private omsorgsbedrifte (Fagforbundet.no)
Les mer: Derfor streiker vi i privat sektor (FO.no)

Relevante artikler

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.