Klart for mekling på Telenor-overenskomsten: 99 ansatte kan gå ut i streik fra mandag

Publisert: 09.05.24
– Forhandlingsviljen må økes betraktelig om dette ikke skal ende i konflikt.

Fra forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenor-overenskomsten i midten av april.

EL og IT Forbundet og NHO pleier stort sett å komme til enighet i forhandlinger. Slik gikk det ikke i år. Avstanden mellom partene var stor. Nå må tariffoppgjøret til mekling.

– Vi går inn i mekling med mål om å bli enige. Dersom dette ikke skal ende i konflikt må NHO og Telenor vise betraktelig større vilje til å forhandle enn i forrige runde. Våre medlemmer er klar til å streike dersom det blir nødvending, sier forbundssekretær i EL og IT Forbundet, Reidunn Wahl.

Meklingen foregår lørdag 11. mai og søndag 12. mai i Oslo.

EL og IT Forbundets krav handler blant annet om lønnstillegg, faste ansettelser, rettigheter til etter- og videreutdanning, vilkår for lærlinger, vilkår ved reise til ishavsstasjoner og regulering av kunstig intelligens.

Fristen for å bli enige hos mekleren er søndag 12. mai kl 24.00.
Dersom EL og IT Forbundet og NHO ikke blir enige, vil første gruppe av medlemmer gå ut i streik fra mandag 13. mai kl 08.00.

EL og IT Forbundet organiserer 709 ansatte i Telenor-konsernet i Norge.  Det er ikke alle medlemmer som skal delta i streiken fra starten av.

I første omgang dreier det seg om 99 medlemmer i Telenor Norge og Telway. Dette er ansatte ved Telenor Norges avdelinger på Fornebu, Skien, Kristiansand og Kongsvinger, og i Telway i Drammen.

Relevante artikler

Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.