Intervju med tillitsvalgt – Per Olav

18.11.19
(Endret: 17.01.22)

– innholdet kan være utdatert

Per Olav Stokke er energimontør og leder av EL og IT Klubb Nettpartner.

Hva er det beste med å være tillitsvalgt?

– Det beste med å være tillitsvalgt er det store nettverket man bygger opp etter hvert. Er man litt aktiv utover det å kun være tillitsvalgt i et selskap, som f.eks å engasjere seg enten lokalt eller sentralt i forbundet, så bygger man opp relasjoner som man vil sette stor pris på. For min del har nettverket jeg har bygget etter hvert gjort arbeidet som tillitsvalgt mye enklere og bedre. Men selvfølgelig er det det daglige arbeidet man gjør for sine egne medlemmer som motiverer mest, og selvsagt det viktigste.

Hva er den største utfordringen for ditt arbeid som tillitsvalgt?

– Den største utfordringen er den utviklingen som skjer i arbeidshverdagen for de ansatte, raske endringer og større press på arbeidstakernes avtaler rundt lønn, arbeidstid og fritid. Det er det man vil kjempe mest mot. Presset på en mer effektiv arbeidsdag kan gjøre at man også etter hvert får store utfordringer på et godt arbeidsmiljø. Man glemmer den sosiale delen av arbeidslivet, som jeg ser på som viktig. En liten kaffeprat med sine kollegaer i løpet av dagen tror jeg bare gjør hverdagen triveligere og antagelig mer effektiv.

Hvorfor bør man være med i en fagforening?

– For meg er det rart at noen vil stå alene, og ikke være tilknyttet en fagforening. Man kan sikkert ha en kostnad eller en politisk begrunnelse, som for eksempel at LO støtter AP. Men til syvende og sist er det kampen om arbeidstakernes rettigheter og den hjelp man får ved en eventuell konflikt med arbeidsgiveren som teller mest for min del. Arbeidshverdagen for de ansatte blir bare tøffere og tøffere, og det er fagforeningene med sine tillitsvalgte som tar denne kampen. Jeg tror faktisk at mange ikke ser eller skjønner hvor viktig det er å ha en fagforening bak seg. Så til de som ikke er medlemmer, klarer dere å ta en kamp mot arbeidsgiver alene? Den kan fort bli tung og ikke minst kostbar.

I 2019 var Per Olav (midten) med i viktig sak i lagmannsretten. Det var en oppsigelsessak som EL og IT-medlemmet vant. Til venstre Jarle Eide (forbundssekretær) og til høyre Imran Haider (LO-advokat). Foto: Knut Viggen/Nettverk

2019 er de tillitsvalgtes år

Uttalelse om tillitsvalgtåret vedtatt av landsmøte 2019

Norge har ett av verdens beste arbeidsliv. Det har ikke kommet av seg selv, men blant annet som følge av høy organisasjonsgrad og gode vilkår for tillitsvalgtsarbeid ute på arbeidsplassene. For at Norge fortsatt skal ha et godt arbeidsliv for alle, er våre tillitsvalgte og deres vilkår en helt avgjørende forutsetning.

Dyktige tillitsvalgte og verneombud er vår største medlemsfordel og drivkraft for vekst og styrke.

2019 er tillitsvalgtsåret. Vi ønsker å oppnå tre ting med det;

  1. De tillitsvalgtes vilkår for å utføre vervet styrkes
  2. De skal få anerkjennelse for jobben som gjøres
  3. Betydningen av funksjonen skal synliggjøres.

Les hele uttalelsen.

Relevante artikler

Tidligere forbundsleder og tidligere distriktssekretær i Vestfold og Telemark ble hedret på kameratkvelden under landstariffkonferansen i Sandefjord onsdag kveld.
Med nye nettsider kommer også nye strukturer, noe som kanskje gjør navigasjonen litt uvant. Her har vi laget en grov oversikt over hvor du finner forskjellig innhold, med utgangspunkt i hovedmenye.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.