Intervju med tillitsvalgt – Kenneth

15.11.19
(Endret: 17.01.22)

– innholdet kan være utdatert

Kenneth Andersen, tillitsvalgt og elektriker hos Caverion Trondheim.

Hva er det beste med å være tillitsvalgt?

– Det er mange ting som gjør at jeg ønsker å være tillitsvalgt, men hvis jeg skal trekke fram noe så vil det være muligheten til å påvirke arbeidshverdagen til mine kolleger i en positiv retning, bidra til at bedriften opptrer seriøst og samtidig være en del av et felleskap.

Hva er den største utfordringen for ditt arbeid som tillitsvalgt?

– Det er å få nok tid til å utføre vervet, i tillegg til å være tillitsvalgt så er jeg også elektro bas på prosjekt. Så det er ikke at bedriften ikke gir meg nok tid men at jeg også setter det høyt og jobbe med faget, det blir en liten kamp med seg selv der.

Hvorfor bør man være med i en fagforening?

– Fordi det spiller egentlig ikke så stor rolle hva som står på firmaklærne dine, det er faget og bransjen som er viktigst. Der har fagforeningene en livsviktig jobb med å kreve tariff avtaler og sørge for at flest mulig bedrifter er seriøse. Dette beskytter oss som fagarbeidere og hjelper også bedriftene med å konkurrere på like vilkår.

2019 er de tillitsvalgtes år

Uttalelse om tillitsvalgtåret vedtatt av landsmøte 2019

Norge har ett av verdens beste arbeidsliv. Det har ikke kommet av seg selv, men blant annet som følge av høy organisasjonsgrad og gode vilkår for tillitsvalgtsarbeid ute på arbeidsplassene. For at Norge fortsatt skal ha et godt arbeidsliv for alle, er våre tillitsvalgte og deres vilkår en helt avgjørende forutsetning.

Dyktige tillitsvalgte og verneombud er vår største medlemsfordel og drivkraft for vekst og styrke.

2019 er tillitsvalgtsåret. Vi ønsker å oppnå tre ting med det;

  1. De tillitsvalgtes vilkår for å utføre vervet styrkes
  2. De skal få anerkjennelse for jobben som gjøres
  3. Betydningen av funksjonen skal synliggjøres.

Les hele uttalelsen.

Relevante artikler

Tidligere forbundsleder og tidligere distriktssekretær i Vestfold og Telemark ble hedret på kameratkvelden under landstariffkonferansen i Sandefjord onsdag kveld.
Avvikende åpningstider i mars og april 2022
Med nye nettsider kommer også nye strukturer, noe som kanskje gjør navigasjonen litt uvant. Her har vi laget en grov oversikt over hvor du finner forskjellig innhold, med utgangspunkt i hovedmenye.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.