Intervju med tillitsvalgt – Emma

28.11.19
(Endret: 17.01.22)

– innholdet kan være utdatert

Emma Finnøy er telekomunikasjonslærling og lærlingrepresentant i Vintervoll montørklubben. I tillegg er hun ungdomsrepresentant i Elektroarbeidernes Fagforening og representant i El og ITs ungdomsutvalg Distrikt Trøndelag  og forbundets sentrale ungdomsvalg.

Hva er det beste med å være tillitsvalgt?

– Kombinasjonen av å kunne hjelpe felles organiserte, og lære på veien. Spesielt som fersk i arbeidslivet er kunnskapen om organisasjonsarbeid og erfaringene derfra noe jeg verdsetter høyt.

Hva er den største utfordringen for ditt arbeid som tillitsvalgt?

– Min største utfordring er helt klart å kombinere vervene med læretiden. Jeg har funnet det utfordrende å rope høyt uten å være redd for at det kan påvirke mulighetene etter læretiden i en negativ retning.

Hvorfor bør man være med i en fagforening?

– Fordi organisasjonsarbeid er like viktig nå som før. Organisasjonsgraden synker og det bekymrer. Lavere organisasjonsgrad resulterer i mindre makt og forhandlingskraft hos arbeiderne.

2019 er de tillitsvalgtes år

Uttalelse om tillitsvalgtåret vedtatt av landsmøte 2019

Norge har ett av verdens beste arbeidsliv. Det har ikke kommet av seg selv, men blant annet som følge av høy organisasjonsgrad og gode vilkår for tillitsvalgtsarbeid ute på arbeidsplassene. For at Norge fortsatt skal ha et godt arbeidsliv for alle, er våre tillitsvalgte og deres vilkår en helt avgjørende forutsetning.

Dyktige tillitsvalgte og verneombud er vår største medlemsfordel og drivkraft for vekst og styrke.

2019 er tillitsvalgtsåret. Vi ønsker å oppnå tre ting med det;

  1. De tillitsvalgtes vilkår for å utføre vervet styrkes
  2. De skal få anerkjennelse for jobben som gjøres
  3. Betydningen av funksjonen skal synliggjøres.

Les hele uttalelsen.

Relevante artikler

Tidligere forbundsleder og tidligere distriktssekretær i Vestfold og Telemark ble hedret på kameratkvelden under landstariffkonferansen i Sandefjord onsdag kveld.
Avvikende åpningstider i mars og april 2022
Med nye nettsider kommer også nye strukturer, noe som kanskje gjør navigasjonen litt uvant. Her har vi laget en grov oversikt over hvor du finner forskjellig innhold, med utgangspunkt i hovedmenye.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.