Intervju med tillitsvalgt – Are

09.12.19
(Endret: 17.01.22)

– innholdet kan være utdatert

Are Bergli Heier er telekommunikasjonsmontør i OneCo Networks AS. Are er blant annet leder av EL og IT Østfold og klubben på jobben.

Hva er det beste med å være tillitsvalgt?

– Det at medlemmene og kolleger i bedriften har tillit til at man kan utføre oppgavene, mener jeg definitivt er det beste med å bli tillitsvalgt. I tillegg så er relasjonsbygging på tvers av fag og bedrifter noe som jeg setter høyt siden vi kan lære av hverandre. Så ved å være tillitsvalgt skaper man relasjoner både i og utenfor sitt eget fag.

Hva er den største utfordringen for ditt arbeid som tillitsvalgt?

– Det må være antall småbedrifter som leier seg inn som eksperter på vårt fagområde. Faget vårt er ikke regulert på samme måte som elektrikerfaget, og er derfor ekstra utsatt for sosial dumping.

Hvorfor bør man være med i en fagforening?

– Det er viktig at man står samlet i bedriften ved en hver anledning. Fagforeningene på arbeidsplassen skaper en arena hvor alle som vil ha en stemme inn i bedriften, får mulighet til det. Ved å være organisert bidrar man til at dine og mine kolleger får ett anstendig arbeidsliv vi kan være fornøyde med.

2019 er de tillitsvalgtes år

Uttalelse om tillitsvalgtåret vedtatt av landsmøte 2019

Norge har ett av verdens beste arbeidsliv. Det har ikke kommet av seg selv, men blant annet som følge av høy organisasjonsgrad og gode vilkår for tillitsvalgtsarbeid ute på arbeidsplassene. For at Norge fortsatt skal ha et godt arbeidsliv for alle, er våre tillitsvalgte og deres vilkår en helt avgjørende forutsetning.

Dyktige tillitsvalgte og verneombud er vår største medlemsfordel og drivkraft for vekst og styrke.

2019 er tillitsvalgtsåret. Vi ønsker å oppnå tre ting med det;

  • De tillitsvalgtes vilkår for å utføre vervet styrkes
  • De skal få anerkjennelse for jobben som gjøres
  • Betydningen av funksjonen skal synliggjøres.

Les hele uttalelsen. 

Relevante artikler

Tidligere forbundsleder og tidligere distriktssekretær i Vestfold og Telemark ble hedret på kameratkvelden under landstariffkonferansen i Sandefjord onsdag kveld.
Avvikende åpningstider i mars og april 2022
Med nye nettsider kommer også nye strukturer, noe som kanskje gjør navigasjonen litt uvant. Her har vi laget en grov oversikt over hvor du finner forskjellig innhold, med utgangspunkt i hovedmenye.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.