Forbundet støtter årets TV-aksjon

Publisert: 09.10.15
(Endret: 25.01.22)

– innholdet kan være utdatert

Det kan gjøres med en økonomisk gave eller ved å melde seg som bøssebærer – eller helst begge deler. Det er fortsatt behov for bøssebærere, melde deg på www.blimed.no

Regnskogen – vår «ukjente» livsnerve
Lars Løvold, Regnskogfondet, forbundsleder Jan Olav Andersen, spesialrådgiver Dag Hareide og nestleder Vidar Hennum (Foto: Nettverk/Knut Viggen)

 

Dag Hareide, spesialrådgiver i Regnskogfondet, besøkte forbundsstyret i går og fortalte engasjerte om livet i regnskogen og hvor viktig den er for livet på jorda.

Det er absolutt verdt å bruke tid til å lese mer om verdens regnskog, om dens historie, om arter, menneskene som bor der, den profittbaserte avskogingen som pågår og hvilke konsekvenser det har.

 

 

 

 

 

 

Noen fakta om regnskogen og regnskogfondets arbeid

  • Kloden har brukt opp til 100 millioner år å bygge opp regnskogen.
  • Det har tatt mennesker drøyt 60 år å ødelegge halvparten av dette skattkammeret.
  • Regnskogen gir liv til 260 millioner mennesker!
  • Regnskogen gir liv til så mye som 80 prosent av landjordas dyre- og plantearter. Eksempel er at det på Borneo er samlet inn 1 000 ulike orkidé-arter. Forskere mener at minst 35 prosent enda ikke er funnet og beskrevet.
  • Regnskogen inneholder medisiner som behandler kreft, malaria, hjertesykdommer, bronkitt, dysenteri og tuberkulose.
  • Likevel blir den ødelagt i et vanvittig tempo. Hvert år forsvinner det 46 000 km2 regnskog – et område på størrelse med Danmark. Konsekvensene er katastrofale og de er uopprettelige. Unike dyr og planter forsvinner for alltid.
  • Mennesker mister hjemmene sine og drives ut i fattigdom
  • Verden blir varmere og været mer ustabilt
  • Mellom 10 og 15 prosent av verdens klimagassutslipp skjer i forbindelse med avskoging.

Det fine er at: Det ikke er for sent å gjøre noe! Selv om kampen er hard. Brasil har redusert avskogingen med 75 prosent siden 2005. Det er innført en midlertidig hogststans i Kongo og Indonesia. Sjekk hva du kan gjøre!

Givermuligheter

Innsamlingskonto for privatpersoner: 8380 08 09005
Næringsliv, organisasjoner, skole, lag og foreninger, trossamfunn etc.: Giverstafett

Givertelefonen åpner 18. oktober kl. 18:00

Relevante artikler

– Har vært et behov lenge, sier EL og IT Forbundet, som ønsker satsningen velkommen.
– Utredningsarbeidet må starte så fort som mulig, utrykte EL og IT Forbundet når de i dag møtte statssekretæren i kommunal og distriktsdepartementet.
Regjeringa foreslår grep for å få fart på energieffektiviseringen i bygg i statsbudsjettet for 2023. EL og IT Forbundet hadde forventet mer.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.