Etablerer digitaliseringsdepartement

16.10.23
– Har vært et behov lenge, sier EL og IT Forbundet, som ønsker satsningen velkommen.
Statsminister Jonas Gahr Støre fra en pressekonferanse om klimatoppmøtet. Foto: Martin Lerberg Fossum / Klima- og miljødepartementet

 

Onsdag 16. oktober annonserte regjeringen etableringen av Digitaliserings- og Forvaltningsdepartementet. Nyheten blir tatt imot med åpne armer av EL og IT Forbundet.

– Dette er et positivt signal fra regjeringen om at de tar digitaliseringens muligheter og utfordringer på alvor. Nå håper vi at dette på sikt vil føre til bedre reguleringer og rammer for bruken av for eksempel av kunstig intelligens. Noe som må skje sammen med partene i arbeidslivet, sier forbundsleder Geir Ove Kulseth.

Regjeringen skriver at departementet skal være en pådriver for å utvikle nye teknologiske løsninger som skal utvikles nært brukerne. Den som skal lede arbeidet er Karianne Tung.

– Vi gjør denne endringen fordi det er noen politikkområder som vi må ha enda større oppmerksomhet om i tida framover. Økt bruk av teknologi og digitalisering påvirker hverdagen til hver og en av oss, men også samfunnet som helhet. Det gir enorme muligheter, men krever også kunnskap, styring og regulering. Nå får vi en egen statsråd som skal jobbe tett sammen med mange andre i regjeringen på dette sentrale feltet, sier statsminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

Tung kommer fra stillingen som daglig leder for interesseorganisasjon Trondheim Tech Port, som jobber med blant annet digitalisering. Tidligere har hun vært stortingsrepresentant og har sittet i Helse- og omsorgskomiteen og transport- og kommunikasjonskomiteen.

– Vi forventer at Tung tar et solid grep om sikkerhetsutfordringene som kommer med den teknologiske utviklingen som har rast fram de siste årene. Både med hensyn til personvern, men også ren datasikring. I tillegg så er det viktig at hun også involverer partene i arbeidslivet, for det blir ikke noe digitalisering uten kompetansebygging og medbestemmelse, sier Kulseth.
Fram til departementet blir opprettet fra årsskiftet, vil Kommunal- og distriktsdepartementet huse digitaliserings- og forvaltningsminister.

Relevante artikler

Da energimontør og energistatsråd Terje Lien Aasland møtte landsstyret til EL og IT var det som å komme hjem.
EL og IT Forbundet er fornøyde med at regjeringen nå setter gode ambisjoner for norsk havvind.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.