Enighet i Telenor-forhandlingene

14.10.2020

EL og IT Forbundets forhandlingsutvalg. Bak: Forbundssekretær Reidunn Wahl. Midt f. v: May Iren Arnøy, Kenneth Pettersen og Kosom Alexsander Skaale. Foran: Sabah Qayyum og Esben Smistad. Jone Martin Eileraas var ikke tilstede da bildet ble tatt. 

Etter to dager med forhandlinger er NHO og EL og IT Forbundet kommet til enighet om Telenor-overenskomsten. Hjemmekontor, mangfold og kunstig intelligens er nye tema.

- En helt ny bestemmelse om hjemmekontor er tatt inn i avtalen. Kunstig intelligens og mangfold var også tema under forhandlingene. At partene nå tar mangfoldet blant ansatte på alvor og oversetter overenskomsten til engelsk, gleder meg, sier divisjonstillitsvalgt Sabah Qayyum i EL og IT Forbundets forhandlingsutvalg.

Protokollen inneholder også et avsnitt om kunstig intelligens.

- At arbeidstakers privatliv og verdighet skal ivaretas og at bruk av kunstig intelligens ikke skal bidra til å opprettholde eller forsterke fordommer, er viktig for oss, sier konserntillitsvalgt Esben Smistad.

- Dette viser nytten av tariffavtaler. Organiserte arbeidstakere og organiserte bedrifter kan ta tak i dagsaktuelle utfordringer på en konkret måte, sier forbundssekretær Reidunn Wahl.

Økonomisk er oppgjøret i tråd med frontfaget.

Et enstemmig forhandlingsutvalg anbefaler medlemmene å stemme ja i uravstemmingen som har frist 27. oktober. Mer informasjon om uravstemming kommer etterhvert. 

Del: