EL og IT Forbundet og Nelfo sammen for flere kvinner i elektro

Publisert: 01.03.23
(Endret: 07.03.23)
EL og IT Forbundet og Nelfo har etablert ei felles støtteordning for rekruttering av kvinner til elektrobransjen.

Bilde: Forbundssekretær Geir Ove Kulseth (EL og IT), Heidi Lie (Montørjentene) og fagsjef Svein Harald Larsen (Nelfo) 

1 million kroner er satt av i 2023 for å støtte tiltak som styrke rekrutteringen og/eller bidrar til å beholde kvinnene som allerede arbeider i bransjen. Støtten er organisert gjennom partenes fellesordning ELBUS.

– Å øke mangfoldet i bransjen vår er et viktig mål for EL og IT Forbundet. Det er en styrke for enhver arbeidsplass å ha sunn balanse mellom kjønnene. Vi trenger også flere dyktige kvinner inn i bransjen for å klare de mange og viktige oppgavene som står foran oss. Da må vi bli flinkere til å rekruttere, og legge til rette slik at kvinnene vi har i bransjen i dag velger å bli. Det kan for eksempel gjøres ved å etablere aktive kvinnenettverk som Montørjentene i Vestland. Vi håper denne ordningen kan bidra, sier forbundssekretær i EL og IT, Geir Ove Kulseth.

Støtte gis til lokale organisasjoner i EL og IT og Nelfo. De lokale partene må derfor bli enige om hvilke tiltak/prosjekter de ønsker å gjennomføre og søke sammen om støtte gjennom ordningen.

Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
The Electricians’ and IT Workers’ Union has submitted demands on several fronts.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.