Byantikvaren vil ha plakett

Publisert: 10.02.15
(Endret: 25.01.22)

– innholdet kan være utdatert

Kunstneren Bjørn Mellbye Gulliksens vinnerutkast «Knus Fascismen» viser en slegge som knuser et hakekors liggende på norsk grunnfjell.

LO sentralt, Fagforbundet, EL & IT Forbundet og flere andre bidragsytere har gitt penger til reisingen av minnesmerket, som skal gi Osvald-gruppas innsats under krigen større synlighet i bybildet. Dagens anonyme minnetavle innenfor inngangspartiet på stasjonen ble satt opp i 1994, etter initiativ fra fagbevegelsen i Oslo.

Forbundsleder i EL & IT Forbundet, Hans O. Felix har ledet arbeidet med monumentet. Han stiller seg uforstående til Byantikvarens nei til monumentet.

Relevante artikler

– Har vært et behov lenge, sier EL og IT Forbundet, som ønsker satsningen velkommen.
– Utredningsarbeidet må starte så fort som mulig, utrykte EL og IT Forbundet når de i dag møtte statssekretæren i kommunal og distriktsdepartementet.
Regjeringa foreslår grep for å få fart på energieffektiviseringen i bygg i statsbudsjettet for 2023. EL og IT Forbundet hadde forventet mer.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.