Avduking 1. mai

Publisert: 28.04.15
(Endret: 25.01.22)

– innholdet kan være utdatert

Etter en lengre runde med kommunen og Byantikvaren er det klart at et blir avduking av monumentet 1. mai. Tema for rundene med myndighetene har blant annet vært monumentets størrelse og plassering.

Historisk passende skjer avdukingen ved en sermoni  1. mai. Det er tre gjenlevende veteraner fra sabotasjegruppen som skal foreta avdukingen.

– I siste liten fikk vi en midlertidig tillatelse til å sette opp monumentet,  forteller Hans O. Felix som har ledet arbeidet med å få et monument for Osvald-gruppen.

Monumentet er laget av kunstner Bjørn Mellbye Gulliksen og hans vinnerutkast heter «Knus Fascismen» og viser en slegge som knuser et hakekors liggende på norsk grunnfjell.

LO sentralt, Fagforbundet, EL & IT Forbundet og flere andre bidragsytere har gitt penger til reisingen av minnesmerket, som skal gi Osvald-gruppas innsats under krigen større synlighet i bybildet.

Relevante artikler

– Utredningsarbeidet må starte så fort som mulig, utrykte EL og IT Forbundet når de i dag møtte statssekretæren i kommunal og distriktsdepartementet.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.