– Arbeidsfolk skal ikke stå med lua i hånda

Publisert: 01.06.22
Se innleggene fra EL og ITs folk i debatten om handlingsprogrammet på LO Kongressen.

Tirsdag stod debatten om LOs handlingsprogram de neste fire årene. 300 forslag var sendt inn og hundrevis av delegater gikk på talerstolen under debatten.

En av disse var EL og ITs Atle Rasmussen fra Hordaland, som tok til orde for et forbud mot bemanningsbransjen i hele landet.

– Bemanningsbyrå står for en forretningsmodell hvor arbeidstaker ikke har reell mulighet til å stå opp for sine rettigheter. Gjør en det så står en fort uten nye oppdrag. Utleie er på flate rater, og hver krone en kan la være å utbetale er en ekstra krone på bunnlinjen. Regjeringen har fremmet gode tiltak med blant annet at innleie fra bemanningsbyrå i byggebransjen i Oslo området skal forbys. Det er bra, men en går ikke langt nok, sa Rasmussen.

Se hele innlegget her

 

I likhet med mange andre i debatten adresserte forbundsleder Jan Olav Andersen situasjonen med høye strømpriser i Sør-Norge.

Se hans innlegg her

 

Morten Bildøy fra Hordaland tok for seg DeFactos strømpris-rapport og påstanden om at kraftutveksling med UK og Tyskland er årsaken til de høye strømprisene i Norge.

Se innlegget her

 

Bjørnar Dahle fra Møre og Romsdal pekte blant annet på de mange fallgruvene pensjonsreformen har skapt for LO-medlemmene.

Se innlegget her

 

Pensjon var også tema i innlegget til Øivind Wallentinsen fra Rogaland. Han ba blant annet LO om kreve maks 20 års opptjening på AFP.

Se innlegget her

Venke Heimdal fra Trøndelag ba blant annet om støtte til EL og ITs forslag om gjeninnføring av ervervsloven – som vil regulere overdragelse av større virksomheter i Norge.

Se innlegget her

 

Markus Hansen fra Oslo ba om kamp mot det økte presset og angrepene på tillitsvalgte som skjer i bedrifter i Norge.

Se innlegget her

Ørjan Pedersen fra Finnmark tok opp manglende feriepengeopptjening ved lengre sykemeldingsperioder.

Se innlegget her

Endelig handlingsprogram blir vedtatt fredag.

Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
The Electricians’ and IT Workers’ Union has submitted demands on several fronts.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.