Aksjonerer for faglige rettigheter

Publisert: 22.02.13

– innholdet kan være utdatert

En global fagforeningsdelegasjon, inkludert generalsekretær Philip Jennings fra UNI Global Union, ITUC (IFS) og IndustriALL, har hatt møte med en meksikanske diplomatisk delegasjon for å protestere mot Mexicos brudd på arbeidstakerrettigheter.

Krever rettferdighet

Møtet var en del av aksjonsuka for å markere rettigheter for landets fattige og for faglige rettigheter. Deltakerne på møtet oppfordrer myndighetene og arbeidsgiverne til:

  • Rettferdighet for de 65 Pasta de Conchos-gruvearbeiderne som ble drept i 2006
  • Stopp av alle arbeidsgiverdominerte og korrupte beskyttelsekontrakter som nekter arbeidstakere rett til organisasjonsfrihet og kollektive forhandlinger
  • Oppheving av en dom i arbeidsretten i 2012 arbeidsrett som muliggjør og oppfordrer til oppsigelse av fagforeningsaktivister og tillatelse til kontraktørnettverk som fører til økt bruk av midlertidig ansatte
  • Reansettelse av ulovlig oppsagte fagforeningsaktivister

 

Trenger nytt juridisk rammeverk

– Vi har en sterk melding til den meksikanske regjeringen: den må avslutte grunnlaget for korrupsjon som skjer over hele landet. Mexico trenger ett nytt juridisk rammeverk for å få slutt på beskyttelseskontrakter og usikre arbeidsplasser. I 2012 laget arbeidsretten et charter for lav lønn og banet dermed en utrygg vei for et kappløp mot bunnen, sa generalsekretær Philip Jennings i UNI Global Union i forbindelse med delegasjonsmøtet.

Han påpekte at det er uakseptabelt i en situasjon hvor en ny president har lovet å forbedre arbeidsforholdene, at globale selskaper som Walmart og Atento, skal bruke kontrakter for å beskytte sine kapitalistiske rettigheter.

– Det må bli et bål av slike kontrakter, sa Jennings.

Lenke til aksjonssiden

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.