Aksjoner mot vold og drap

Publisert: 20.01.14

– innholdet kan være utdatert

Colombia er det farligste landet i verden å drive fagforeningsarbeid i. Faglig aktive i Colombia er hele tida i fare for vold og forfølgelse. 

Alvorlig såret

Arturo Oscar Orozco, presidenten i CUT og SINTRAELECOL-Caldas. Han ble brutalt angrepet  da han var med på en fredelig demonstrasjon, og ligger nå alvorlig såret på sykehus.

Den globale fagorganisasjonen IndustriALL har bedt om en stor e-postkampanje som krever at myndighetene i Colombia må få slutt på angrepene mot faglige tillitsvalgte.

Drept av ukjente

Ever Luis Marín Rolong, den regionale lederen for SINALTRACEBA-bryggeriarbeidernes fagforening ble skutt og drept 4. januar av ukjente drapsmenn mens han sto og ventet på en buss i byen Soledad.

Den globale fagorganisasjonen for næringsmiddelindustriarbeidere, IUF, kjører en e-postkampanje som krever slutt på mordene og at myndighetene sørger for sikkerheten til fagforeningsfolk.

Delta i e-postaksjonen mot forfølgelse av og vold mot faglig tillitsvalgte.

Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
The Electricians’ and IT Workers’ Union has submitted demands on several fronts.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.