Aksjon mot rettslig trakassering

- innholdet kan være utdatert

IFS vil nok en gang fordømme den tyrkiske regjeringens angrep på fagbevegelsen.
IFS (Internasjonale faglige samorganisasjon/ITUC) fordømmer også misbruket av det tyrkiske juridiske systemet for å hindre fagbevegelsens arbeid. I de siste årene har hundrevis av medlemmer og ledere i fagforeninger blitt arrestert, fengslet og tiltalt for å utøve sine rettigheter til organisasjonsfrihet og uttrykk, samt å fredelig demonstrere.

Angrepene må stoppe


– Disse nådeløse angrepene på fagforeningsfolk i Tyrkia må stoppe. Alle fagorganiserte som er anholdt må umiddelbart løslates. De må få utøve sin legitime rolle uten å være redd for å bli arrestert eller anklaget for forbindelser med ulovlige organisasjoner, , sier Sharan Burrow , IFS generalsekretær.
I et brev sendt til statsminister Erdogan, oppfordrer IFS og ETUC (Den europeiske faglige samorganisasjon) de tyrkiske myndigheter om å løslate alle de fagorganiserte som er arrestert. De ber Tyrkia overholde sine europeiske og internasjonale forpliktelser for å sikre de menneskelige og faglige rettigheter for  sine arbeidere.

For å vise din solidaritet , kan du være med på en epostkampanje, og be Tyrkia stoppe rettslig trakassering mot fagorganiserte.
Les mer på IFS sin hjemmeside.
KEKS engelske hjemmeside.