Aksjon mot rettslig trakassering

Publisert: 14.01.14

– innholdet kan være utdatert

IFS vil nok en gang fordømme den tyrkiske regjeringens angrep på fagbevegelsen.

IFS (Internasjonale faglige samorganisasjon/ITUC) fordømmer også misbruket av det tyrkiske juridiske systemet for å hindre fagbevegelsens arbeid. I de siste årene har hundrevis av medlemmer og ledere i fagforeninger blitt arrestert, fengslet og tiltalt for å utøve sine rettigheter til organisasjonsfrihet og uttrykk, samt å fredelig demonstrere.

Angrepene må stoppe

– Disse nådeløse angrepene på fagforeningsfolk i Tyrkia må stoppe. Alle fagorganiserte som er anholdt må umiddelbart løslates. De må få utøve sin legitime rolle uten å være redd for å bli arrestert eller anklaget for forbindelser med ulovlige organisasjoner, , sier Sharan Burrow , IFS generalsekretær.

I et brev sendt til statsminister Erdogan, oppfordrer IFS og ETUC (Den europeiske faglige samorganisasjon) de tyrkiske myndigheter om å løslate alle de fagorganiserte som er arrestert. De ber Tyrkia overholde sine europeiske og internasjonale forpliktelser for å sikre de menneskelige og faglige rettigheter for  sine arbeidere.

For å vise din solidaritet , kan du være med på en epostkampanje, og be Tyrkia stoppe rettslig trakassering mot fagorganiserte.

Les mer på IFS sin hjemmeside.

KEKS engelske hjemmeside.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.