Akkordportalen er navnet på nytt akkordprogram

Publisert: 10.05.19

– innholdet kan være utdatert

Navnet på EL og IT Forbundets nye nettbaserte akkordprogram er «Akkordportalen».

Navnet ble offentlig 9. mai, samtidig som den første samlingen for opplæring av akkordveileder ble avholdt. Det blir flere slike samlinger som skal sikre at akkordbrukere har tilgang til fagpersoner i organisasjonen.

– I den nye portalen har vi lagt opp til at elektrikere som bruker, eller vil starte med å bruke, akkord, kan få hjelp fra egne tillitsvalgte ute. Det blir et eget valg som heter "Spør din fagforening/distrikt" og vi satser på at disse organisasjonsleddene får akkordveiledere, sier forbundssekretær Kim Andre Arnesen.

Selve portalen blir lansert for bruk i forbindelse med landstariffkonferansen til landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK) i oktober.

Bakgrunn for prosjektet

Landstariffkonferansen for LOK vedtok i 2017 at det skulle settes i gang et prosjekt for å lage et webbasert akkordprogram tilsvarende det svensk elforbund har. En arbeidsgruppe har arbeidet med saken hvor det var gitt noen klare retningslinjer:

– Det skal være en brukervennlig tjeneste for medlemmer som kan brukes på alle plattformer (mobil, nettbrett, pc). Portalen skal være enkel å oppdatere og det skal kunne hentes ut ulike statistikker og rapporter, sier Arnesen.

Navnet "Akkordportalen" ble vedtatt etter en navnkonkurranse. Vinneren ble Øyvind Landsvik, Caverion, distrikt Hordaland/Sogn og Fjordane. 

 

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.