Aker-sammenslåing på Stord

- innholdet kan være utdatert

Nyheten om sammenslåingen, og at feltutviklingsvirksomheten skal skilles ut som et eget børsnotert selskap, ble offentliggjort 9. desember i fjor. Ledelsen i Aker Stord og Aker Elektro forklarer i en pressemelding at grunnen til sammenslåingen er å bli en ledende aktør i Norge og vokse internasjonalt. Aker Solutions verft på Stord vil få en sentral plass i det nye selskapet som har fått navnet Aker Contractors. Direktør ved Aker Stord, Lars Eide, mener at dette vil styrke Aker-miljøet på Stord og gjøre dem mer konkurransedyktige. Han får støtte av Aker Elektros direktør, Lasse Wathne.
– Dette er et fremtidsrettet og en god avgjørelse, både for Aker Elektro på Stord og for Aker Stord. Sammenslåingen vil gjøre Aker-miljøet mer komplett, uttaler Wathne i en pressemelding.

Blir borte


På Stord har Aker Elektro i dag 450 ansatte. Av disse er 203 medlemmer av EL & IT Forbundet. Sammenslåingen er tenkt som en virksomhetsoverdragelse, og ledelsen understreker at den enkelte ansatt vil få med seg vilkår og rettigheter de opparbeidede seg, selv om selskapene nå slås sammen. Likevel vil noe av bedriftsstrukturen bli annerledes. EL & ITs organisasjonssekretær på Stord, Kjell Sverre Aasheim opplyser til Nettverk at med sammenslåingen vil Aker Elektros kontor flyttet fra Stord.
– Aker Elektro vil ha kontorer i Bergen, Stavanger og i Midt Norge etter 1. mars. Dette vil imidlertid, i følge ledelsen, ikke få noen betydning for de ansatte her. Alle elektrikerne skal etter planen fortsette i jobbene sine på verftet her på Stord, sier Aasheim. Også klubbleder ved LO-klubben i Aker Elektro, Christian Pedersen tror ikke at de ansatte vil merke store endringer med sammenslåingen.
– Slik det ser ut nå vil den største forandringen våre medlemmer får være at navnet på lønnslippen endres, sier han.